Stedendriehoek / Achterhoek

Hier zijn al kerstmarkten: 'Mensen komen voor de gezelligheid'

Zelf de kerstversiering knutselen is een stuk goedkoper dan alles weer nieuw kopen.
Zelf de kerstversiering knutselen is een stuk goedkoper dan alles weer nieuw kopen. © Omroep Gelderland
APELDOORN/LIEVELDE - De eerste kerstmarkten zijn alweer van start gegaan, onder meer in Apeldoorn en Lievelde. Voor iedereen die Sinterklaas overslaat, of gewoon optimaal voorbereid wil zijn voor de feestdagen: dit is er te zien en te doen op de kerstmarkten.
In Apeldoorn is de Spirit of Winter een luxueus evenement, waar je zonder toegangsticket a 18,50 euro niet binnenkomt. In de lanen van Paleis Het Loo flaneren de bezoekers langs kraampjes en laten zich inspireren. Je moet daarvoor wel je portemonnee trekken om allerlei 'hebbedingen' aan te schaffen. Volgens de organisatie is er rekening gehouden met de energierekening. "We stoken duurzaam en gebruiken LED-verlichting."

Sfeer proeven

De kerstmarkt in Lievelde is een stuk laagdrempeliger, je kunt hier voor 2,50 euro sfeer komen proeven. En mocht je, in tijden van inflatie en energiecrisis geen geld hebben voor alweer nieuwe kerstdecoratie: je kunt dit hier ook zelf knutselen.
Dini Eggink staat op de kerstmarkt in Erve Kots. "Mensen komen voor de gezelligheid en om ideeën op te doen om het zelf te maken. Kijk maar naar de kerststukken, die zijn heel duur, terwijl je het met een paar spulletjes zelf kan maken. En zo heb je toch de gezelligheid in huis."
Bekijk hier de beelden van de verschillende kerstmarkten:
De eerste kerstmarkten zijn alweer geopend