Achterhoek

Zwarte Cross in twee uur uitverkocht, klachten over doorverkoop kaarten

Twee bezoekers tijdens de editie van dit jaar.
Twee bezoekers tijdens de editie van dit jaar. © ANP
LICHTENVOORDE - Alle beschikbare kaarten voor de komende editie van de Zwarte Cross zijn uitverkocht. De kaartverkoop ging zaterdagochtend van start en binnen twee uur waren zowel de dag- als de campingkaarten over de digitale toonbank gegaan.
Zaterdag ging de kaartverkoop open voor iedereen, nadat een week eerder leden van fanclub Harder al twee toegangsbewijzen per persoon konden kopen.
Rond 11.00 uur stonden ruim 85.000 mensen in de digitale wachtrij, meldt REGIO8. Vervolgens raakten stuk voor stuk alle kaarten uitverkocht, de dagkaarten voor de vrijdag als laatste. De toegangsbewijzen waren duurder dan vorig jaar. Een dagkaart kostte 45 euro, dat is 12,50 euro meer dan bij de editie van 2022.
Op sociale media verschenen zaterdag de eerste berichten van geluksvogels. “Zo, het is weer gelukt kaarten aan te schaffen voor de Zwarte Cross 2023", meldde Frank op Twitter. Amber had pech: "Helaas. Ben ik eindelijk door de wachtrij, is de zaterdag al uitverkocht."
En ook het bedelen was begonnen, zoals door Julia. "GEZOCHT: Iemand 11 dagkaarten voor de Zwarte Cross op zaterdag 22 juli?"

'Doorverkoop om eraan te verdienen'

Verder wordt geklaagd over de doorverkoop van kaarten op sites als Ticketswap. "Kaartjes voor de Zwarte Cross kunnen bemachtigen maar wat zijn er veel lowlifes die zelf niet gaan maar 10 kaartjes kopen om ze gelijk weer door te verkopen op TicketSwap om eraan te verdienen. Het zou onmogelijk gemaakt moeten worden", zegt iemand.
Op haar site waarschuwt de organisatie voor oplichters. "Heb je geen kaartje kunnen bemachtigen? Houd dan vooral TicketSwap in de gaten en laat je niet oplichten via Facebook, Marktplaats of zelfs Buienradar. TicketSwap is de enige partij waarbij we een 100 procent veilige transactie kunnen garanderen en waarbij tickets voor max. 20 procent boven de aankoopprijs verkocht kunnen worden. Koop dus nooit via andere kanalen."
De Zwarte Cross is komend jaar van donderdag 20 tot en met zondag 23 juli. Vorig jaar beleefde het festival in Lichtenvoorde rond het afscheid van directrice Tante Rikie een recordeditie. Verspreid over de vier dagen kwamen bijna 230.000 mensen naar het festivalterrein.
Zie ook: