Rivierengebied

School dicht na brand in prullenbak

Brandweer blust brand in vuilnisbak op school Beneden-Leeuwen.
Brandweer blust brand in vuilnisbak op school Beneden-Leeuwen. © archief Omroep Gelderland
BENEDEN-LEEUWEN - Het Pax Christi College in Beneden-Leeuwen is donderdagochtend ontruimd vanwege brand in het gebouw. Leerlingen zijn opgevangen in de brandweerkazerne, meldt de veiligheidsregio Gelderland-Zuid.
Er was brand in een prullenbak op een toilet. De brand was snel geblust door de gealarmeerde brandweer.

Geen les

Ook al was de brand niet groot, de school heeft wel veel last van de gevolgen. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio ontstond er namelijk wel veel stank. Daarom is het gebouw ontruimd.
De tweehonderd leerlingen zijn opgevangen in de brandweerkazerne vlak bij de school. De rest van de dag kan er geen les meer gegeven worden.
Onder begeleiding gaan leerlingen terug naar hun klaslokaal om hun persoonlijke spullen op te halen. Daarna mogen ze naar huis. Volgens de veiligheidsregio is er niemand gewond geraakt.

Geen schoolfeest

Directeur Paul Loermans vertelt dat de school maandag weer opengaat: "Rook en roet zijn in het ventilatiekanaal terechtgekomen. Dat moet nu eerst schoongemaakt worden. Dan moet ook het plafond eruit."
Loermans is blij dat de ontruiming goed en rustig is verlopen. De brand had volgens hem nog één vervelende bijkomstigheid: "Het schoolfeest kan nu niet doorgaan. Dat zou vrijdagavond zijn. We zoeken nu een nieuwe datum."