Arnhem en omstreken

'Werk vandaag thuis', maar hoe dan?

Lang niet iedereen kan thuiswerken.
Lang niet iedereen kan thuiswerken. © Bewerking Omroep Gelderland
ARNHEM - Het is deze donderdagochtend de drukste ochtendspits van het jaar. Rijkswaterstaat had al voor veel files gewaarschuwd en gaf het advies thuis te werken. Velen vragen zich af: maar hoe dan?
"Het heeft nog nooit geregend in Nederland. Code rood", schrijft Don Maarten op de Facebook-pagina van Omroep Gelderland. Hij reageert daarmee op het thuiswerkadvies van Rijkswaterstaat.
Het is deze donderdagochtend druk op de weg door regen en ongelukken, meldt de ANWB. Er stond rond 8.00 uur meer dan 900 kilometer file. Daarmee is het de drukste ochtendspits van dit jaar.

Geen verrassing

Dat het druk zou worden, kwam geenszins als een verrassing want op voorhand had Rijkswaterstaat al gewaarschuwd dat er een zware spits aan zou komen, door een combi van regenval en verkeersaanbod. Daarbij werd opgemerkt dat het verstandig zou zijn om, indien mogelijk, thuis te werken of buiten de spits op weg te gaan.

Lekker mopperen

Nu zijn wij in Nederland erg goed in het zeuren over het weer, maar zo'n 'thuiswerkadvies' wekt bij deze of gene zonodig nog meer ergernis op. Op social media van Omroep Gelderland gingen velen zich te buiten aan (soms gespeeld) geïrriteerde reacties. Al dan niet met een glimlach gemaakt en een emoji erachter.
Wil je mee-ergeren? Of een beetje glimlachen om de reacties van de Gelderlanders? Hier komen wat voorbeelden.

Natte krant

Atjainto Otniajta kan overduidelijk niet thuiswerken, blijkt uit haar reactie: "Dat zal moeilijk gaan voor de ochtendkrantbezorgers! Die moeten gewoon naar buiten. Paniek is er niet..... wel last van mensen die klagen dat hun krant nat is...... das nou wel jammer, want we doen toch echt ons best."
Ook Melissa Cornelisse kan niet thuiswerken: "Werk in de zorg. Moeten mijn cliënten naar mij komen. tuuuuurlijk." Of wat dacht je van Arnando Rutjes: "Gaat lastig als bouwvakker. Slopen vanuit huis wordt dan verdomd lastig."

Verbazing over het weer

"Och och het is herfst en het regent", constateert Ellen Jorksveld. En zij is niet de enige die niet van het Hollandse weer schrikt. Simary Mary adviseert voor iedereen die naar buiten moet: "Doe je regenjas aan." En Willy Rakhorst heeft nergens last van: "Op de fiets naar m'n werk, geen last van files."

Op de weg

"Beetje lastig met mijn tram door de woonkamer. Daar ligt geen rails", schrijft Desmond Gemert. En hij is niet de enige die toch écht buitenshuis moet werken. Neem nou Anne Zemmelink: "Gaat lastig. De vrachtwagen rijdt niet uit zichzelf." Maar ook Viola Hoogerwerf moet toch echt de weg op voor haar werk: "Beetje lastig als rijschool thuis te werken. Is er geen sneeuwpaniek in Nederland. Nu beginnen ze al met regen. Doe normaal zeg!"

Elk nadeel, heb z'n voordeel

Netty Geerestein ziet wel een voordeel in het advies om thuis te werken: "Als iedereen dan toch thuis gaat werken, scheelt dat later op de dag weer, minder tot geen file."