Arnhem en omstreken

Statenlid valt eigen partij af in debat

Statenlid valt eigen partij af in debat
Statenlid valt eigen partij af in debat © Omroep Gelderland
ARNHEM - Esther Portegies, Statenlid van de SP, is haar eigen partij afgevallen. Dat gebeurde in een debat over de herijking, dat is hoe de provincie de komende jaren met budgetten omgaat.
In die Statenvergadering stelde fractievoorzitter Carla Claassen dat het aan de kiezers is om over de begroting van de komende jaren te oordelen. Bovendien vindt ze het niet van lef getuigen dat het huidige college bezuinigingen voorstelt, maar dat aan het volgende college overlaat.
Vervolgens stond haar partijgenoot op om het woord te nemen. Zij nam afstand van de bijdrage van haar fractievoorzitter. Zij noemde de ‘peilstok’ die de organisatie in is gestoken nuttig en vond de herijking logisch. Ze roemde een amendement van het CDA.
In de herijking schetst de provincie het beeld voor de komende jaren waarin minder geld beschikbaar is. Dat komt omdat er minder rente is op het vermogen van de provincie.

'Niet op de hoogte'

Fractievoorzitter Claassen laat tegen Omroep Gelderland weten dat ze niet op de hoogte was van de inbreng van haar partijgenoot. Het is zeer ongebruikelijk dat in een debat twee politici van dezelfde partij het niet met elkaar eens zijn en een Statenlid haar fractievoorzitter afvalt.