Noord-Veluwe

Sven heeft door verloren weddenschap enorme tattoo op zijn been

Sven Hilgers met zijn ESC-tattoo
Sven Hilgers met zijn ESC-tattoo © Tattoo ZENit Elburg
ELBURG - Sven Hilger, voetballer van Elburger SC onder 19, vergeet de eerste wedstrijd van dit seizoen nooit meer. Een verloren weddenschap zorgde ervoor dat hij de rest van zijn leven met het logo van ESC op zijn lichaam rond zal lopen.
Bij wijze van grap had hij gewed met zijn vriend en medespeler Michael Klein. Als Michael zou scoren in die eerste wedstrijd, dan zou Sven de tattoo nemen. "Michael is laatste man en onze aanvoerder. Hij maakt nooit een doelpunt in de wedstrijden. Dus die weddenschap durfde ik wel met hem aan te gaan", vertelt Sven.

Penalty

Het werd al even spannend tijdens de wedstrijd, Michael mocht een penalty nemen. "Maar die miste hij", blikt Sven terug. "Ik was natuurlijk al superblij dat die er niet in was gegaan."
Maar in de laatste minuten van de wedstrijd, uitgerekend na een voorzet van Sven, scoorde Michael alsnog. "Hij stond de laatste minuten nog op de spitspositie. Ik dacht eerst: mooi, we hebben een doelpunt gemaakt. Maar daarna kwam ik erachter dat hij diegene was die scoorde. Dus ja, toen kwam het besefmomentje en moest het echt gaan gebeuren."
Kijk naar een reportage waarin Sven de tattoo laat zien:
Sven zet enorme tattoo van clublogo na verloren weddenschap
Michael was vooral trots op zijn goal. "Toen ik had gescoord vergat ik het eerst. Maar toen kwamen onze teamgenootjes naar ons toe en zeiden: nu moet die tattoo er komenn ja, die is er nu!"

'Had iets kleiner gekund'

En Sven hield zijn woord en liet bij een Elburgse tattooshop het logo van zijn club vereeuwigen. "Ik heb hem op mijn bovenbeen laten zetten. Dat is gewoon een mooi plek, je ziet er ook niet zoveel van. Hij ziet er wel goed uit, maar hij is wel aan de grote kant. Dus hij had wel iets kleiner gekund."
Een belofte is een belofte, die moet je nakomen
"Je leeft maar één keer en een belofte is een belofte. Die moet je nakomen." En daarmee heeft hij ook altijd een goed verhaal. "Ik ben nu wel een clubicoon denk ik, dat gaat niet meer veranderen", vertelt hij lachend.
Maar wordt Michael dit seizoen nog teruggepakt? "Misschien als we kampioen worden, want die kans zit er nog in. Dan gaan we hem nog eventjes te pakken nemen met een mooi weddenschapje."
Sven en Michael kunnen er beide wel om lachen.
Sven en Michael kunnen er beide wel om lachen. © Omroep Gelderland