Achterhoek

Achterhoekers rocken weer als vanouds op de gekste plekken

Na twee coronaproof jaren mag de Dag dit jaar ouderwets doorgaan.
Na twee coronaproof jaren mag de Dag dit jaar ouderwets doorgaan. © Stan Bouman
ULFT - Had de Dag van de Achterhoekse Popmuziek de aflopen twee jaar nog last van de coronaperikelen, dit jaar knalt het weer als vanouds. En dat betekent dat er deze zaterdag meer dan vijftig Achterhoekse artiesten en bands optreden. Dat doen ze op zo'n dertig plekken - zelfs in een rijdende trein.
Eén van de artiesten die zaterdag optreedt is de 22-jarige Benjamin de Groot. De singer-songwriter uit Doetinchem is superblij dat hij weer gewoon kan optreden: "Die coronatijd was niet al te best, toen zat alles dicht. Het was echt een soort van klap dat ik niet op kon treden. Ik heb wel veel nieuwe liedjes kunnen schrijven in die tijd, maar optreden is het beste".
De Groot won in september nog de eerste prijs bij Amphion Open. Zaterdag geeft hij in Terborg een ontbijtconcert bij lunchroom Met Liefde.

Van café tot kapsalon

Organisator Erik Ramaker slaakt een zucht van verlichting, als hij praat over deze editie van de Achterhoekse Popmuziekdag. "Ik ben zo blij dat we, na twee jaar coronaproof edities, weer gewoon aan de bak kunnen. Dat is goed nieuws voor alle artiesten."
De Groot is zeker niet de enige Achterhoekse artiest vandaag. De Dag van de Achterhoekse Popmuziek werd voor het eerst gehouden in 2014 en heeft een simpel en goedwerkend concept. Ramaker: "Alle artiesten spelen popmuziek in de breedste zin van het woord. Dus dat kan rock of dance zijn, maar ook een singer-songwriter als Benjamin. En verder ook hiphop, of wat je ook maar kunt bedenken."
"Artiesten kunnen zich aanmelden, net als locaties. Ook daar zit van alles bij. Van lunchroom, tot huiskamer, poppodia, een café, een kapsalon en zelfs een pianoshowroom! Artiesten en locaties overleggen dan verder zelf hoe ze het aanpakken."
De Dag van de Achterhoekse Popmuziek start met het ontbijtconcert van Benjamin de Groot in Terborg en eindigt met diverse bands in Aalten, Ulft en Groenlo. Het hele programma is online te vinden.