Arnhem en omstreken

Voorlopig geen stakingen meer in streekvervoer

Staking streekvervoer heeft ook gevolgen voor Nunspeet
Staking streekvervoer heeft ook gevolgen voor Nunspeet © Pixabay
ARNHEM - De komende maand gaat er in het streekvervoer niet meer gestaakt worden. Vakbonden FNV en CNV gaan met de werkgevers in gesprek. Dat betekent dat tot januari stakingen van de baan zijn.
FNV had eerder aangegeven van plan te zijn om in december vier dagen het werk neer te leggen. In oktober was er al een driedaagse staking. Toen ging het over de arbeidsvoorwaarden. Maar door 'nieuwe toezeggingen' van de werkgevers zijn plannen voor december-stakingen voorlopig van de baan.
Wat die voorstellen precies zijn, is nog onbekend. De werkgevers beloven voor de onderhandelingen beginnen met meer informatie te komen.

Meer loon, minder werkdruk

Mochten de werkgevers geen goed bod inbrengen, dan zijn nieuwe acties in januari volgens een woordvoerder van FNV niet uitgesloten. "Maar eerst gaan we onderhandelen."
De vakbonden willen het hebben over de nieuwe cao, maar ook over de inflatie. Ze hopen op compensatie. FNV wil bovendien dat er gekeken wordt naar 2022.
Eerder ging CNV al akkoord met een eenmalige uitkering van 1000 euro. Zij zetten daarom voor deze onderhandelingen in op een fors hoger loon en maatregelen voor een lagere werkdruk.

Zie ook: