Stedendriehoek / Achterhoek

Man (21) opgepakt in vermissingszaak Apeldoorner Ercan Özturk

Ercan Özturk.
Ercan Özturk. © Politie
APELDOORN - Er is een 21-jarige man uit Apeldoorn aangehouden in het onderzoek naar de vermiste Ercan Özturk. Dat laat de politie weten. De man wordt ervan verdacht bij de vermissing betrokken te zijn.
Ercan Özturk is sinds zondag 28 maart 2021 vermist, hij was toen 29. Hij vertrok in de loop van de middag uit zijn woning in Apeldoorn en daarna is niet meer bekend waar hij is gebleven. De politie houdt meerdere scenario’s open, maar acht de kans groot Ercan Özturk niet meer in leven is en dat er sprake is van een levensdelict.
Enkele dagen na zijn verdwijning is in verband met de zaak een woning in Deventer enkele dagen nauwkeurig onderzocht. Maar dit leverde nog niet het resultaat op dat de zaak kon oplossen. In december vorig jaar werd ook nog een andere woning in Deventer onderzocht. Begin deze maand werd er nog naar de vermiste man gezocht door forensisch specialisten met honden in een bos tussen Deventer en Diepenveen. Dit leverde niets op. Er werd ook al eerder in bossen gezocht zonder dat dit iets opleverde.
De politie gaat nog steeds door met het zoeken naar de vermiste Özturk en roept mensen ook nog steeds op om zich te melden als ze informatie over de zaak hebben.

Zie ook: