Rivierengebied

Dansscholen proberen Sinterklaasfeest te redden na gemor over kleur van Pieten

Sinterklaas werd al wel ontvangen in Nijmegen.
Sinterklaas werd al wel ontvangen in Nijmegen. © Omroep Gelderland
CULEMBORG - Een aantal dagen geleden was het verhaal nog dat Sinterklaas dit jaar in galop langs Culemborg zou gaan rijden. Het lijkt er nu op dat de Goedheiligman toch wél een bezoekje gaat brengen aan de stad. Nadat het Sintcomité vorige week een streep door haar Sinterklaasfeest zette na onenigheid over de kleur van de Pieten, sloegen twee dansscholen uit Culemborg de handen ineen.
Studio Urban en Balletstudio Chantal nemen geen genoegen met de afgelasting van het Sinterklaasfeest in Culemborg. De dansscholen besloten de Sint alsnog uit te nodigen en zelf het Mega Sinterklaasfeest te organiseren. Beide dansscholen waren vanaf het begin al betrokken bij het Sinterklaasfeest, maar hebben sinds een paar dagen de gehele organisatie op zich genomen.

Alleen dans-roetveegpieten

Het Sintcomité van Culemborg besloot haar handen van de organisatie af te trekken, nadat er discussie ontstond over de kleur van de pieten. Het comité wilde naast roetveegpieten ook zwarte pieten op het feest hebben. De gemeente zag dit echter niet zitten. Op het Mega Sinterklaasfeest, dat voor aanstaande zondag 20 november op de agenda staat, zullen alleen ‘dans-roetveegpieten’ te vinden zijn.
De plannen staan vast, maar of ze ook daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden, blijft nog even spannend. Jaleesa Suitela van Studio Urban legt uit dat er een kans bestaat dat het feest alsnog niet door kan gaan, omdat er nog een en ander geregeld moet worden met de vergunningen. “We zitten nog even heel hard te duimen in afwachting van andere partijen.”
De dansscholen houden de moed er wel in. Het feest zal uiteraard voornamelijk in het teken staan van dans. Op verschillende plekken in de stad zullen optredens gegeven worden.

Zie ook: