Stedendriehoek

Eén aanhouding na drie overvallen in Apeldoorn

De overvallen Spar-supermarkt in Apeldoorn
De overvallen Spar-supermarkt in Apeldoorn © Luciano de Graaf
APELDOORN - In Apeldoorn vonden dit weekeinde drie overvallen plaats. De politie heeft daarop één verdachte aangehouden.
De politie heeft een verdachte aangehouden van de overval op een Spar-supermarkt. Die vond zondagmiddag plaats aan de Koning Lodewijklaan. De overvaller sloeg vlak voor sluitingstijd toe. Al snel maakte de politie via Burgernet het signalement van de verdachte bekend. Boven het gebied cirkelde een helikopter en op de nabijgelegen begraafplaats is met een politiehond gezocht. Uiteindelijk heeft de politie een 20-jarige man uit Apeldoorn aangehouden.

Mogelijk verband

Eerder werden in het weekeinde nog twee overvallen in Apeldoorn gepleegd. Zaterdagochtend was er een gewapende overval op de Kruidvat aan het Operaplein In Apeldoorn. Zaterdagavond was een cafetaria aan de Imkersplaats het doelwit van een gewapende overval. De politie heeft voor deze twee overvallen nog geen verdachte aangehouden.
Een woordvoerder van de politie laat weten dat het onderzoek naar alle drie de overvallen nog loopt. Daarbij wordt ook onderzocht of de overvallen een verband hebben met elkaar, de politie sluit dit niet uit.