Noord-Veluwe

Omstreden eendenslachter krijgt tóch vergunningen, omwonenden woedend

Actiegroep DOEH zegt opnieuw naar de rechter te stappen
Actiegroep DOEH zegt opnieuw naar de rechter te stappen © Omroep Gelderland
ERMELO - Geheime vergaderingen, rechtszaken en een flinke dosis wantrouwen. Opnieuw - of eigenlijk nog steeds - is er gedonder in Ermelo om eendenslachter Tomassen DuckTo. Terwijl de gemeente eerder nog dwangsommen oplegde aan het bedrijf vanwege illegale bebouwing, heeft ze nu besloten om alle vergunningen alsnog te verlenen. Buurtbewoners zijn boos en zeggen dat ze opnieuw naar de rechter zullen stappen.
Het is misschien wel het beruchtste hoofdpijndossier van Ermelo: eendenslachter DuckTo. Buurtbewoners klagen al jaren over overlast en er zijn verschillende rechtszaken gevoerd. Omdat een deel van de gebouwen zonder vergunningen is gebouwd moest de gemeente van de rechter handhaven. Maar nu heeft Ermelo besloten om toch alle vergunningen te verlenen aan de eendenslachter.
In de video legt burgemeester Dorine Burmanje uit waarom:

Actiegroep

Buurtbewoners, verenigd in de actiegroep DOEH, zijn teleurgesteld en stappen dus opnieuw naar de rechter. Daarmee lijkt het hoofdpijndossier voorlopig nog niet opgelost.
Tomassen DuckTo wil zelf niet reageren. Het komend jaar wil Ermelo met alle betrokkenen praten over de toekomst van de eendenslachter. Tot die tijd mag er in ieder geval niet worden uitgebreid.