Stedendriehoek

Politie zoekt met speurhond en helikopter naar overvaller

Politie bij de overvallen Spar-supermarkt in Apeldoorn
Politie bij de overvallen Spar-supermarkt in Apeldoorn © Luciano de Graaf
APELDOORN - Voor de derde keer dit weekend is er een overval gepleegd in Apeldoorn. Zondagmiddag was een Spar-supermarkt aan de Koning Lodewijklaan het doelwit.
De overvaller sloeg net voor sluitingstijd toe. Volgens een fotocorrespondent ter plaatse waren er meerdere medewerkers in de zaak aanwezig. "Die zijn flink geschrokken. De politie neemt nu een verklaring van ze op."
De overvaller zou met een onbekende buit zijn gevlucht. Of hij gewapend was, is niet bekend.

Over hek geklommen

De politie heeft inmiddels via Burgernet het signalement van de dader verspreid. Ze is op zoek naar een 20-jarige man met een donkere huidskleur. Hij is ongeveer 1.80 meter lang en heeft een tenger postuur. Tijdens de overval droeg de man een lichtkleurige ruitjesbroek en blauwe bovenkleding. Hij had een damesfiets bij zich.
De politie zocht met zeker één speurhond bij een nabijgelegen begraafplaats aan de Soerenseweg. Boven het gebied cirkelde een politiehelikopter. De correspondent hoorde van politie ter plaatse dat de verdachte zich daar had omgekleed en over een hek was geklommen. Voor zover bekend is er uiteindelijk niemand aangehouden.
Kijk naar beelden van de zoekactie:
Politie zoekt overvaller op begraafplaats in Apeldoorn

Twee overvallen op één dag

Zaterdag was het ook al twee keer raak in Apeldoorn. Op klaarlichte dag werd in de ochtend een Kruitvat-filiaal aan het Operaplein overvallen. In de avond was een cafetaria aan de Imkersplaats het doelwit. Voor zover bekend zijn voor die overvallen nog geen aanhoudingen verricht.