Stedendriehoek

Twee overvallen op één dag, daders nog niet gepakt

Het pand van Kruidvat aan het Operaplein.
Het pand van Kruidvat aan het Operaplein. © Pim Velthuizen
APELDOORN - De politie heeft nog geen verdachten aangehouden voor de twee overvallen van zaterdag in een Kruidvat-filiaal en een cafetaria in Apeldoorn. Op klaarlichte dag werd in de ochtend de drogisterij overvallen. In de avond werd een overval gepleegd op een cafetaria aan de Imkersplaats.
Even na 9.30 uur werd - in aanwezigheid van klanten - de Kruidvat aan het Operaplein overvallen. Niet snel daarna verspreidde de politie via Burgernet een signalement van de verdachte. Het gaat om een donker getinte man in de leeftijd van 20 tot 25 jaar. Hij droeg ten tijde van de overval een donker heuptasje met een oranje logo van het merk Nike. Hij had een grijze trui met capuchon, een blauwe jas en een spijkerbroek aan. De politie meldde dat mensen de man niet zelf moeten benaderen.
Met verschillende eenheden zocht de politie in de omgeving naar de man, maar er is niemand aangetroffen. "We zijn een onderzoek gestart om de identiteit van de dader te achterhalen", laat politiewoordvoerder Simen Klok zondag weten. "Er is al buurtonderzoek en sporenonderzoek gedaan." De politie is nog op zoek naar mensen die de man hebben zien vluchten.
De politie kan niet zeggen of de verdachte een wapen heeft gebruikt tijdens de overval. Over een eventuele buit wil de politie geen uitspraken doen.

Personeel bedreigd

Zaterdagavond is er vervolgens nog een overval gepleegd. Dit keer op een cafetaria aan de Imkersplaats. De dader is er vandoor gegaan. Ook voor deze vluchtende verdachte is er zaterdagavond een Burgernet-melding verspreid door de politie. Het gaat om een licht getinte man met een lengte van ongeveer 1,70 meter. Hij wordt geschat in de leeftijd van 35 jaar. Hij was in het zwart gekleed en droeg zwarte schoenen met een witte zool.
De overvaller is na zijn daad de wijk in gevlucht. Politieagenten gingen met kogelwerende vesten op zoek naar de dader. Daarnaast hebben agenten beelden van beveiligingscamera's bekeken. "Het personeel in de cafetaria is bedreigd", zegt de politiewoordvoerder. "Daarbij was mogelijk een vuurwapen in het spel."

Vluchtroute

De politie is ook in deze zaak een onderzoek gestart naar de identiteit van de dader. Er is nog niemand aangehouden. De politie is op zoek naar mensen die hebben gezien hoe de dader is gevlucht en in welke richting hij ging. "We zullen ook nog buurtonderzoek doen."
Of de twee overvallen enig verband hebben met elkaar is nog niet bekend. "Natuurlijk kijken we of er sprake is van een verband. Het kan toevallig zijn dat ze beiden op dezelfde dag plaatsvonden, maar dat hoeft niet zo te zijn."
Zaterdagavond werd er een overval gepleegd op een cafetaria.
Zaterdagavond werd er een overval gepleegd op een cafetaria. © Luciano de Graaf