Rijk van Nijmegen

Twee ernstige ongelukken op snelweg, bestuurders verdacht van drugsgebruik

De auto die crashte op de A12 bij Bennekom.
De auto die crashte op de A12 bij Bennekom. © William Harthoorn/Persbureau Heitink
BEUNINGEN - Bij twee ernstige ongelukken zondagochtend worden betrokken bestuurders verdacht van drugsgebruik. Op de A73 bij Beuningen kwamen een automobilist en een motorrijder in botsing. Op de A12 bij Bennekom belandde een auto op kop naast de weg.
Het ongeluk bij Beuningen gebeurde even voor 7.00 uur in de richting van Knooppunt Neerbosch. Hoe de automobilist en de motorrijder met elkaar in aanraking kwamen is nog niet duidelijk. De auto eindigde tegen de vangrail en de motorrijder - een 42-jarige man uit Ede - kwam in de berm terecht en raakte gewond. De bestuurder van de auto is een 23-jarige man uit Oostenrijk, laat een politiewoordvoerder weten.
De A73 was zondagochtend tijdelijk dicht na het ongeluk, vanaf de A50 tot Nijmegen. De politie meldt dat de bestuurder van de auto een rijverbod van 24 uur opgelegd heeft gekregen in verband met verdenking van rijden onder invloed van drugs.

Auto op de kop

Enkele uren later is op de A12 van Bennekom richting Arnhem een auto in botsing gekomen met een busje. Hoe dit kon gebeuren wordt nog onderzocht. De auto is door de botsing op de kop in de berm terechtgekomen.
De twee inzittenden zouden gewond zijn geraakt, meldt een videocorrespondent. De auto had een Duits kenteken. Voor zover bekend bleef de bestuurder van de bus ongedeerd. Volgens de politie reed ook bij dit ongeluk één van de betrokkenen onder invloed van drugs.
Bij het ongeluk op de A73 raakte een motorrijder gewond.
Bij het ongeluk op de A73 raakte een motorrijder gewond. © William Harthoorn/Persbureau Heitink