Arnhem en omstreken

Weer is het raak in Arnhem-Zuid, drie auto's in brand gestoken

Aan de Keurvorstlaan raakte deze auto enorm beschadigd.
Aan de Keurvorstlaan raakte deze auto enorm beschadigd. © Persbureau Heitink
ARNHEM - Het was weer raak in Arnhem-Zuid. In de nacht van vrijdag op zaterdag gingen er drie auto's in vlammen op. De politie gaat ook in dit geval uit van brandstichting, zoals wel vaker de laatste tijd. "We nemen dit weer heel serieus", zegt een woordvoerder van de politie.
Deze keer werd even voor 04.00 uur een brand ontdekt in een auto op de Peppelenwei. Een klein half uur later stond een auto - aan de andere kant van het Immerloo Park - aan de Hofsingel in brand. Weer wat later ging een auto aan de Keurvorstlaan in vlammen op. De brandweer heeft de branden kunnen blussen, maar de auto's zijn zwaar beschadigd.

Reeks van brandstichting

In oktober rukte de brandweer ook geregeld in de nacht uit voor autobranden in Arnhem-Zuid. Toen gingen daar in zestien dagen zes auto's in vlammen op, aan onder meer de Schepen Monetariusstraat en de Keurvorstlaan.
"We gaan ook nu weer onderzoek doen", zegt politiewoordvoerder Sigrid Passchier. "We spreken met getuigen en kijken of er camerabeelden zijn. Een verband met de eerdere branden wordt onderzocht. We nemen ook dit weer heel serieus. Als mensen er iets over weten, worden ze gevraagd contact op te nemen met ons", aldus de woordvoerder.
Van het interieur van de auto is niets meer over.
Van het interieur van de auto is niets meer over. © Persbureau Heitink