Rivierengebied

Opnieuw ernstig incident in Haaften, jongens aangehouden na explosie

Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. © ANP
HAAFTEN - De politie heeft twee jongens van 16 en 17 aangehouden in verband met een incident aan de Enggraaf in Haaften. Donderdagavond kreeg de politie een melding van een harde knal bij een woning, vermoedelijk ging het om een explosie. Volgens de politie is de deur van het huis ontzet en was er veel schade. Twee dagen eerder werd in dezelfde straat naast de woning bij een ander huis een vrouw beschoten.
Of de bewoners thuis waren toen donderdagavond de harde knal klonk, is niet duidelijk. De politie laat vrijdagochtend weten dat er niemand gewond is geraakt bij de explosie.
Eerder op de avond is er een verdachte auto in de omgeving gezien en is het kenteken genoteerd. Dit is bij de politie terechtgekomen. De auto werd later in de omgeving van Rotterdam aangehouden. De inzittenden waren de jongens van 16 en 17 die zijn aangehouden. De twee komen uit Den Haag.

Vrouw gewond

Volgens de politie zijn er de afgelopen tijd meerdere incidenten geweest in Haaften. Dinsdagavond deed een vrouw 's avonds om 21.00 uur haar voordeur open nadat er van buiten contact was gemaakt. Direct na het openen van de deur werd de vrouw beschoten en ze raakte daarbij gewond. Ze moest voor behandeling naar het ziekenhuis.
De recherche onderzoekt of er een verband is tussen de incidenten. Er worden getuigen gezocht en de politie hoopt dat zich nog mensen melden die mogelijk camerabeelden hebben van een van de voorvallen, bijvoorbeeld vastgelegd door een dashcam of bewakingscamera.