Achterhoek

Emotioneel afscheid van verongelukte peuter Dominion

In de ochtend arriveerde de rouwauto bij de Gasthuiskerk.
In de ochtend arriveerde de rouwauto bij de Gasthuiskerk. © Omroep Gelderland
DOESBURG - Zeker honderd mensen hebben vrijdag afscheid genomen van de 2-jarige Dominion. De peuter overleed vorige week vrijdag, nadat hij tijdens het spelen terechtkwam in de vijver naast de flat waar hij met zijn familie woonde.
De afscheidsbijeenkomst werd vrijdag gehouden bij Podium Doesburg, in de voormalige Gasthuiskerk. De familie van de peuter heeft iedereen die zich betrokken voelt en afscheid wil nemen uitgenodigd voor de uitvaart, omdat zij enorm dankbaar zijn voor alle steun. Om 10.30 uur werd het kistje de kerk binnengebracht en op bamboe schragen gezet. Mensen die dat wilden konden afscheid nemen van het jongetje. Dat deden tientallen mensen.
Onder de aanwezigen waren familieleden, leerkrachten van Dominions oudere broer en zus en verschillende inwoners van Doesburg. Ook de politie was vertegenwoordigd bij de uitvaart van de peuter.

Ouders zeer geëmotioneerd

De ouders van Dominion, die van Nigeriaanse komaf zijn, kwamen met hun andere kinderen rond 11.00 uur binnen. Het gezin nam zeer geëmotioneerd afscheid van hun zoon en broertje en verliet daarna overmand door emoties de voormalige Gasthuiskerk. De Nigeriaanse traditie schrijft voor dat ouders niet bij de begrafenis van hun kind zijn, omdat het niet natuurlijk is dat ouders hun kinderen overleven.
Bekijk hier de beelden van het afscheid:
Veel mensen bewezen hun laatste eer aan Dominion
Aan het einde van de afscheidsdienst las de uitvaartverzorger een Engelse tekst voor. De zinsnede If love alone could have saved you, you would have never died maakte daarin grote indruk. Ook werden teksten van een zus en een nicht van Dominion voorgelezen.

Crowdfunding voor uitvaart

In aanloop naar de uitvaart werd een crowdfunding opgezet. De opbrengst daarvan was ruim voldoende om de kosten voor de begrafenis te dekken. Ook kan er een grafsteen van worden bekostigd. De gemeente Doesburg neemt de kosten voor het grafje voor haar rekening.
Om uiting te geven aan het verdriet en medeleven, ontstond eerder deze week een herdenkingsplek op de plek waar Dominion werd gevonden. Daar kwamen iedere dag meer bloemen, knuffels en kaarsen bij.

Zie ook: