Achterhoek

Felle brand in woonboerderij

Bij de brand in de woonboerderij kwam veel rook vrij.
Bij de brand in de woonboerderij kwam veel rook vrij. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
DREMPT - In een woonboerderij aan de Tellinstraat in Drempt heeft donderdagavond een felle uitslaande brand gewoed. De brandweer is met groot materieel uitgerukt.
De brand woedde in een rieten kap van een dubbele woning. Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland is er een speciale eenheid uit Elst, die gespecialiseerd is in het bestrijden van brand in rieten daken, ingeschakeld om te helpen.
De bewoners van de woonboerderij hebben de woning tijdig kunnen verlaten. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio was er donderdagochtend nog wel een kat vermist.

Specialistische aanpak

De brandweer heeft later op de avond opgeschaald naar 'zeer grote brand', omdat er extra bluscapaciteit nodig was. De bluswerkzaamheden hebben nog enige tijd geduurd, omdat 'dit soort branden vragen om een specialistische aanpak', laat de veiligheidsregio weten. Uiteindelijk werd pas om 5.30 uur het sein brand meester gegeven.
De woning heeft flinke schade opgelopen, laat de veiligheidsregio donderdagochtend weten. De rieten kap is deels gesloopt met een kraan om de brand te kunnen blussen. Daarnaast is er ook veel schade door het bluswater.
Bekijk hier beelden van de brand:
Beelden van de brand in Drempt.

Veel bekijks

Volgens een videocorrespondent was er sprake van flinke rookontwikkeling. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend, laat de veiligheidsregio weten.
De brand trok behoorlijk wat bekijks. Een brandweerauto zou een auto van een omstander opzij hebben geschoven om bij de brand te kunnen komen.