Achterhoek / Liemers

Flinke opkomst bij afscheid peuter verwacht

Gedenkplekje voor Dominion in Doesburg
Gedenkplekje voor Dominion in Doesburg
DOESBURG - Doesburg neemt vrijdag afscheid van de 2-jarige Dominion. Het jongetje overleed vorige week, nadat hij in een vijver terecht was gekomen naast de flat waar hij woonde. De familie van de peuter heeft iedereen die zich betrokken voelt en afscheid wil nemen uitgenodigd voor de uitvaart. Dit omdat zij enorm dankbaar zijn voor alle steun.
De herdenkingsbijeenkomst is bij Podium Doesburg, in de voormalige Gasthuiskerk en begint om 11.00 uur. Er wordt een flinke opkomst verwacht. Na deze bijeenkomst wordt Dominion naar de Algemene Begraafplaats gebracht en daar begraven.
De gemeente Doesburg neemt de kosten voor het grafje voor haar rekening. Om de familie te ondersteunen heeft een familielid eerder deze week een crowdfundactie gestart voor de kosten voor de uitvaart. Het doel was om 2000 euro bij elkaar te brengen. De teller staat vrijdagochtend inmiddels op ruim 5500 euro.

Bloemen, knuffels en kaarsen

De dood van het kleine jongetje leeft enorm in de wijk De Ooi, waar de peuter met zijn ouders, broer en zus woont. Wanneer op vrijdagavond 4 november in de directe omgeving een Burgernetbericht verschijnt waarin staat dat de peuter wordt vermist, gaan tientallen bewoners direct naar buiten om mee helpen te zoeken. Ook politie en brandweer zijn razendsnel ter plaatse. Het jongetje wordt al snel gevonden in het water en de hulpdiensten starten meteen met reanimeren. Ook worden twee ambulances en de traumahelikopter opgeroepen.
De verslagenheid onder hulpdiensten en buurtbewoners is groot als blijkt dat alle hulp tevergeefs is. De emotie bij direct betrokkenen is die avond voelbaar en hoorbaar.
Om uiting te geven aan het verdriet en medeleven, is op de plek waar Dominion is gevonden een herdenkingsplek ontstaan. Elke dag komen daar nog bloemen, knuffels en kaarsen bij en staan er mensen stil.