Noord-Veluwe

Kassa! Deze flitspaal is (nog steeds) de onbetwiste nummer één in Gelderland

De flitspaal langs de N303 in Putten.
De flitspaal langs de N303 in Putten. © Omroep Gelderland
PUTTEN - Een flitspaal op de N303 in Putten is nog steeds de actiefste flitspaal in onze provincie. In de tweede vier maanden van dit jaar zette de flitspaal 9.853 snelheidsovertreders op de foto. Geen paal op Gelderse bodem komt in de buurt van dat cijfer.
De beruchte flitspaal op de N303 staat al jaren in de landelijke top. Zes jaar geleden was het zelfs de nummer één van Nederland. Die twijfelachtige eer is nu weggelegd voor een flitspaal op de Haringvlietbrug in het Zuid-Hollandse Numansdorp. Die bezorgde liefst 24.059 snelheidsovertreders een bon in de tweede vier maanden van dit jaar.
Op de Gelderse wegen wordt de flitspaal op de N303 gevolgd door een flitspaal op de N310 in Harskamp, die 8.836 overtreders fotografeerde. Daarna volgt een exemplaar die eveneens langs de N310 staat, maar dan in het naburige Otterlo. Bij die paal werden tussen mei en augustus 7.271 automobilisten geflitst.
Bekijk de landelijke cijfers van het ministerie van Justitie en Veiligheid op basis van gegevens van het CJIB (via LocalFocus):
Een jaar geleden namen we een kijkje bij de beruchte flitspaal in Putten:
Deze flitspaal flitst het meest in Gelderland