Gelderland

Sekspoppen en parende egels, de politie is vaker op het verkeerde been gezet

De politie rukte enkele jaren geleden uit voor parende egels.
De politie rukte enkele jaren geleden uit voor parende egels. © Pixabay
NIJKERK - Een drugslab dat geen drugslab, maar een oefenlocatie bleek. Een levenloos lichaam in het water dat geen lichaam, maar een sekspop bleek. De politie werd deze week al twee keer op het verkeerde been gezet en moest met agenten in kogelwerende vesten en een forensisch team uitrukken voor niets. De politie komt wel vaker voor een verrassing te staan als agenten na een melding ter plaatse komen.
We zetten wat voorbeelden op een rij.

Filmopname

Op eerste paasdag in 2012 heeft de politie haar handen vol gehad na een melding in Eibergen. Mensen hadden daar 's avonds gezien dat een man op de Groenloseweg werd gedwongen om in de kofferbak van een Audi met Duits kentekenplaat te stappen. De politie rukte met man en macht uit en trof de Audi aan op een camping in Eibergen. Daar zijn acht Duitsers aangehouden.
Een van hen zei dat hij een regisseursopleiding volgt en dat de ontvoering onderdeel was van een film die hij voor zijn studie moest maken. De politie heeft de film bekeken en kon de acht mannen daarna weer naar huis sturen.

'Verraderlijk echte explosief'

In september 2013 heeft de politie met spoed een kantoorpand van ING in Arnhem afgezet met linten. Er was een verdacht pakketje aangetroffen door een schoonmaker in het gebouw. De politie kreeg foto's onder ogen en besloot daarop de omgeving af te zetten. Ook werden naastgelegen panden ontruimd. Na onderzoek bleek het niet om een explosief te gaan. Volgens de politie zag het er 'verraderlijk echt' uit. De 'bom' bleek er al een tijdje te liggen.

Sinterklaas

In januari 2014 kreeg de politie een melding van 'een verdachte situatie' in Velp. Een Sinterklaas en piet zouden zich in een auto ophouden, en dat vond de melder gezien de tijd van het jaar opmerkelijk. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek het dat de goedheiligman geen verkeerde bedoelingen had. Sinterklaas en piet waren speciaal voor een paar buitenlandse bezoekers naar Velp gekomen om het sinterklaasfeest, alsnog, te vieren.

Luidruchtige egels

Een half jaar later was het opnieuw raak. De politie werd gevraagd af te gaan op een melding van een vrouw in Apeldoorn, die 'gehijg bij de struiken' had gehoord. Toen agenten aankwamen op het plaats delict bleek het geluid afkomstig te zijn van parende egels.

Trekker in het water

In februari 2017 moesten agenten halsoverkop af op een melding in Boven-Leeuwen. De meldkamer had een telefoontje gekregen, omdat er daar een trekker in het water zou liggen. Omdat de gewaarschuwde agenten niet wisten of de bestuurder er nog in zat, gingen ze met spoed ter plaatse. Gelukkig bleek er niets aan de hand: de passant had ter hoogte van de Geerstraat een baggerboot in de sloot gezien.

Zie ook: