Achterhoek

Keiharde knal en vuurbal, politie denkt aan opzet bij woningbrand

De omgeving van de woning is donderdagochtend afgezet.
De omgeving van de woning is donderdagochtend afgezet. © Omroep Gelderland
'S-HEERENBERG - Bewoners van de Schoolstraat in 's-Heerenberg reageren donderdagochtend geschokt op de brand die heeft gewoed in hun straat. "We zaten rechtop in bed, ja. We hoorden een enorme knal en daarna glasgerinkel."
"We zijn wezen kijken, maar in eerste instantie zagen we niks, totdat we vanochtend opstonden. Het was heel heftig", vertelt de buurtbewoner.
Na de knal bleek dat er brand woedde in de woning. "De brand had zich al behoorlijk uitgebreid bleek toen we ter plaatse kwamen", zegt politiewoordvoerder Ruud Visser. "De brandweer was kort daarvoor aangekomen. Buurtbewoners stonden ook al op straat." De bewoner van de getroffen woning bleek niet thuis te zijn. De brandweer heeft wel een kat uit het brandende pand kunnen redden.

Camerabeelden

Op camerabeelden van een buurtbewoner is te zien dat een persoon zich enige tijd in de straat ophoudt. Daarna is een scootergeluid te horen, gevolgd door een keiharde knal en een gigantische vuurbal. De politie bevestigt dat er een knal gehoord is. "We onderzoeken nog precies wat er is gebeurd, maar gelet op de situatie houden we sterk rekening met brandstichting."

'Vaker mis'

Volgens verschillende wijkbewoners is het vaker mis bij de desbetreffende woning aan de Schoolstraat. Zo zo zou er onlangs nog een politie-inval zijn geweest. De politie wil dat niet bevestigen: "Over de historie kunnen wij geen mededelingen doen in het kader van de privacy", aldus de woordvoerder.
De naastgelegen woning is flink beschadigd, zo is donderdag bij daglicht duidelijk te zien. “De directe buur was op het moment van het incident gelukkig niet thuis vanwege een nachtdienst”, zo vertelt een omstander.
De politie doet vandaag nog onderzoek in en in de omgeving van het pand. Ook wordt er buurtonderzoek verricht.