Gelderse Vallei

In lakens gewikkelde 'dode' blijkt sekspop: 'Weet wat je teweegbrengt'

De wandelaar dacht dat ging om een levenloos lichaam.
De wandelaar dacht dat ging om een levenloos lichaam. © Politie
NIJKERK - De politie is woensdagmiddag uitgerukt, omdat een wandelaar mogelijk een lichaam in het water aan de Havenlijn in Nijkerk had zien liggen. De straat werd afgesloten voor onderzoek en meerdere mensen van de forensische opsporing gingen ter plaatse.
Omwonenden reageerden volgens een videocorrespondent geschokt, toen bleek dat er mogelijk een overleden persoon in het water lag. De politie zegt dat het 'de vorm had van een mens, geheel in een laken gewikkeld'.
Volgens de politie in Nijkerk dacht een wijkagent die ter plaatse ging in de eerste instantie aan een grap, 'met Halloween in het achterhoofd'. De politie heeft direct onderzoek gedaan. "Om geen sporen te vernietigen werd er conform protocol slechts voorzichtig gevoeld wat er in het laken zat. Dit voelde zodanig echt aan, dat het als plaats delict werd afgezet", zegt de politie op Facebook.
Wij hadden onze tijd graag anders besteed
"Uiteindelijk bleek het te gaan om een pop", zegt de politiewoordvoerder. "Het betrof een levensgrote sekspop, van zeer realistisch materiaal gemaakt", stelt de politie van Nijkerk. Toen dat duidelijk werd, moest de buurt, die was afgekomen op het onderzoek, hardop lachen. Ook de agenten ter plaatse konden er wel om lachen. "Gelukkig was het geen echt lichaam. We willen degene die de pop heeft gedumpt nog wel graag mee geven: Weet wel wat je teweegbrengt. Door op deze manier spullen te dumpen, wordt de politie onnodig belast. Wij hadden onze tijd graag anders besteed.”

Zwaar en vies

Een buurtbewoner heeft aangeboden de pop met zijn bus naar het politiebureau te vervoeren, omdat de pop erg zwaar en vies was. De forensische opsporing is snel vertrokken, nadat bleek dat er geen persoon in het water lag.
De politie haalde een pop uit het water.
De politie haalde een pop uit het water. © News United/Marnix Manschot
Het is niet de eerste keer dat de politie moet uitrukken voor een pop, die werd aangezien voor een overleden persoon. In november 2021 moesten de hulpdiensten een mogelijk lichaam onderzoeken in het Twentekanaal, tussen Eefde en Almen.
Soms zijn het serieuze zaken en soms is het loos alarm
Toen bleek het te gaan om een beschadigde sekspop. "Het is geen vaak voorkomend incident. Wat wel voorkomt, zijn meldingen van objecten in het water waarbij niet direct duidelijk is wat het is. Die situaties onderzoeken we. Soms zijn het serieuze zaken en soms is het loos alarm", aldus de politiewoordvoerder.