Achterhoek

Woning brandt uit in 's-Heerenberg, politie denkt aan brandstichting

Ook de naastgelegen woning zou schade hebben.
Ook de naastgelegen woning zou schade hebben. © 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
'S-HEERENBERG - Aan de Schoolstraat in 's-Heerenberg is in de nacht van woensdag op donderdag een woning uitgebrand. Er was niemand thuis. De brandweer wist wel een kat te redden. De politie houdt rekening met brandstichting.
Het is niet duidelijk wat de brand aan de Schoolstraat exact veroorzaakte. Meerdere buurtbewoners stonden op straat. Zij zeiden tegen een videocorrespondent ter plaatse dat ze 's nachts een knal hoorden. Een brandbom zou de oorzaak zijn, maar dat is niet bevestigd door de politie. Wel zegt de politie dat 'sterk rekening te houden met brandstichting'. Dat wordt forensisch onderzocht. De politie doet ook buurtonderzoek.
Flinke vlammen kwamen uit het dak van de woning. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland meldt dat door de windstilte de rook bleef hangen. Aan het einde van de nacht werd het sein brand meester gegeven.
Het huis brandde volledig uit aan de binnenzijde en is niet meer bewoonbaar. Volgens een videocorrespondent ter plaatse heeft ook de woning ernaast schade. De politie zegt dat er ten tijde van de brand niemand thuis was.

Kat

Tijdens het blussen wist de brandweer nog een kat te redden. Het dier is opgevangen.
Een kat is uit het brandende huis gered.
Een kat is uit het brandende huis gered. © Roland Heitink/Persbureau Heitink