Stedendriehoek

Tien kalfjes komen om bij brand, boer gewond

De grote brand op het boerenbedrijf
De grote brand op het boerenbedrijf © Rens Hulman/NewsUnited
KRING VAN DORTH - Bij de grote schuurbrand op een melkveebedrijf in Kring van Dorth (gemeente Lochem) zijn woensdagmiddag ondanks een heldhaftige reddingspoging van de boer tien kalfjes omgekomen. Dat meldt een woordvoerder van de brandweer.
"Hij is met gevaar voor eigen leven de schuur in gegaan om de kalfjes te redden, maar het was binnen zo heet dat dat niet is gelukt", legt de woordvoerder uit. Tientallen koeien konden volgens hem wel in veiligheid worden gebracht.

Boer ter plekke behandeld

De boer raakte bij de reddingspoging gewond. De zwaar geëmotioneerde man is ter plekke behandeld door ambulancepersoneel. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.
De schuur aan de Kooidijk, waarin hooi en stro werd opgeslagen, is volledig verwoest. Een nabijgelegen ligboxenstal bleef gespaard. "De boer en mensen uit de buurt hebben daar meteen samen op ingezet. Naoberschap heeft hier gewerkt", aldus de brandweerwoordvoerder.
Team Brandonderzoek probeert de oorzaak van de uitslaande brand te achterhalen. Maar dat zal lastig worden, want van de schuur is niet veel meer over.