Stedendriehoek / Achterhoek

Zeer grote uitslaande brand op boerenerf

Het dak is ingestort door de brand.
Het dak is ingestort door de brand. © Rens Hulman/NewsUnited
KRING VAN DORTH - Op een melkveebedrijf aan de Kooidijk in Kring van Dorth (gemeente Lochem) woedde woensdagmiddag een uitslaande brand. Volgens de brandweer woedde de brand in een schuur waarin hooi en stro werd opgeslagen. De koeien zijn op tijd uit de schuur gehaald.
De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland meldde dat de brand werd opgeschaald naar 'zeer groot'. Meerdere brandweervoertuigen rukten uit om het vuur te blussen. Er is materieel ter plaatse gekomen voor bluswatertransport, zodat er water gebruikt kon worden uit een naastgelegen beek.
In de schuur stonden ook een onbekend aantal koeien. De dieren zijn op tijd door de aanwezigen uit de stal gehaald, meldt woordvoerder Mark Bosma van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. De boer is uit voorzorg nagekeken door ambulancepersoneel.

Woonhuis en ligboxenstal

De veiligheidsregio meldt dat er ook een dieseltank van 2500 liter in de getroffen schuur stond, deze is volgens de woordvoerder helemaal uitgebrand. De diesel zorgde voor flink wat rookontwikkeling.
Het gebouw is volledig uitgebrand. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur is overgeslagen naar het woonhuis en een ligboxenstal voor koeien.
Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk, meldt de woordvoerder van de veiligheidsregio. Op het moment dat de brand uitbrak werd er in de schuur gewerkt.
De brand woedt bij een agrarisch bedrijf.
De brand woedt bij een agrarisch bedrijf. © Rens Hulman/NewsUnited