Stedendriehoek

Zoektocht vermiste Ercan: 'Hopen lichaam een dezer dagen te vinden'

Er wordt bij Deventer gezochter naar het lichaam van de Apeldoorner.
Er wordt bij Deventer gezochter naar het lichaam van de Apeldoorner. © Rens Hulman/NewsUnited/politie
SCHALKHAAR - Het Team Grootschalige Opsporing dat de vermissing van Ercan Özturk uit Apeldoorn onderzoekt, is woensdag aan het zoeken in een bos tussen Deventer en Diepenveen. De politie zegt nieuwe informatie te hebben die kan leiden tot de vondst van het lichaam van Özturk.
Forensisch specialisten zoeken in een bosgebied, onder meer met een hond en prikstokken. "Wij werken met het Nederlands Forensisch Instituut. Zij hebben honden bij zich, die speuren naar oneffenheden in de grond. Zo kunnen de collega's met behulp van prikstokken kijken of ze daar iets aantreffen", vertelt politiewoordvoerder Sigrid Passchier. "We hopen dat we het lichaam een dezer dagen vinden."
'We hopen het lichaam aan te treffen'

Wandelaars op de paden

Het onderzoek kan volgens de politie meerdere dagen duren. "Het is een redelijk groot bosperceel, dat maakt dat het meerdere dagen in beslag neemt." Het bos blijft in de tussentijd wel open. "Er lopen hier wel wandelaars, maar zolang die op de paden blijven is dat prima", aldus Passchier.
De 29-jarige Apeldoorner is sinds zondag 28 maart 2021 vermist. Sindsdien staat de politie voor een raadsel. Er is het afgelopen jaar al op meerdere plaatsen onderzoek gedaan, maar de man is nog niet aangetroffen. Er werd in januari ook gezocht in een bos bij Schalkhaar, omdat daar toen een kuil aangetroffen werd. Er is toen niets gevonden. Volgens een videocorrespondent wordt momenteel in hetzelfde gebied gezocht op de Averlose Houtweg.
De vermiste Ercan Özturk.
De vermiste Ercan Özturk. © Politie

Wie groef de kuil?

De politie wilde toen graag weten wie de kuil gegraven heeft. "De kuil is onderzocht en daar is uit gebleken dat het geen link had met de vermissing van Ercan", vertelt de politiewoordvoerder. Volgens de politie had de kuil te maken met de jacht op wild en was het puur toeval dat die kuil op de plek van de zoektocht gegraven is.
De locatie van de kuil is toen doorgegeven door een anonieme tipgever. "De zoektocht van vandaag is op basis van nieuwe, andere informatie, die wijst op dit specifieke bosperceel." In de tussentijd hoopt de politie nog meer tips binnen te krijgen. "We houden alle scenario's nog open. Alle tips die we binnenkrijgen, trekken we na."
De kuil die in januari werd onderzocht in het bosperceel Kranekamp bij Schalkhaar.
De kuil die in januari werd onderzocht in het bosperceel Kranekamp bij Schalkhaar. © Rens Hulman/News United

Zie ook: