Liemers

Op en top vrijwilliger Joep wil het Hart van Loil kloppende houden

DIDAM - Hij rijdt elke week op de buurtbus, zet elke maandagavond de koffie klaar voor de leden van de schietvereniging en is ook nog eens koster van de kerk in Loil. En dan is dit nog maar een kleine greep uit de vrijwilligerstaken die Joep Buiting uitvoert voor de dorpsgemeenschap.
Joep is één van de vele vrijwilligers van het Hart van Loil, het dorpshuis van Loil dat finalist is voor de titel Dorpshuis van het Jaar. Het dorpshuis heeft zo'n 200 vrijwilligers die zich inzetten voor hun 'hart' van het dorp.
Ondanks de grote groep vrijwilligers bij het dorpshuis weten de mensen Joep vaak te vinden. "Ik heb het voor- en nadeel dat de meeste mensen bij mij kennen. Het eerste wat ze zeggen: ga Joep maar eens vragen. Maar ik probeer regelmatig te zeggen: vraag die of die maar eens. Om er zo meer mensen bij te betrekken."
Joep steekt graag de handen uit de mouwen en is super enthousiast.
Op en top vrijwilliger Joep wil het Hart van Loil kloppende houden - Dorpshuis van het Jaar
Het Hart van Loil betekent veel voor Joep en volgens hem is het erg belangrijk dat dit behouden blijft voor de Loilse gemeenschap. "Door het dorpshuis hebben we alles bij elkaar. Als het Hart van Loil er niet zou zijn dan weet ik ook niet waar de verenigingen zouden blijven. Je ziet ook op andere plaatsen dat als de kern er niet meer is, alles uit elkaar valt. We moet proberen het Hart kloppende te houden", aldus Joep.
In het programma Dorpshuis van het Jaar vertelt Joep over zijn vrijwilligerswerk. Hij doet dit bij het Hart van Loil en dit dorpshuis is genomineerd voor de titel Dorpshuis van het jaar. Voor het vijfde jaar gaat Omroep Gelderland op zoek naar het beste dorpshuis of buurthuis van de provincie. Er zijn vijf dorpshuizen en buurtcentra genomineerd. Wil je meer zien over het Hart van Loil, kijk dan vanavond om 17.20 naar Omroep Gelderland. Daarna ieder uur herhaald. Of kijk nu alvast hieronder de aflevering.
Dorpshuis van het jaar - 't Hart van Loil