Stedendriehoek

Zij hingen een keet boven de boer z'n hoofd: 'Blij mee'

Deze jongeren bouwden hun keet in een stal.
Deze jongeren bouwden hun keet in een stal. © Omroep Gelderland
TERWOLDE - Het is niet de meest voor de hand liggende locatie voor een keet. Maar de jongens en meiden van AJ Café uit Terwolde wilden iets origineels, bedachten daarop een plan en voerden het ook meteen uit. Een keet in de nok van een koeienstal.
"De oude keet was op", vertelt Swen aan de bar in hun nieuwe keet. "In coronatijd hadden we niet zoveel te doen. De een kan timmeren, de ander weet iets van elektriciteit en zo begon de bouw op een meter of vier boven de melkput en de koeienstal. Als we het doen, dan doen we het goed."

Boer is trots

De keet is gebouwd boven de stal van boer Albert Jan, vader van één van de jongens van de groep. 'Supertrots', is Albert Jan op zijn zoon en diens kameraden die in de nok van zijn koeienstal een keet hebben gemaakt. Het komt nog wel eens voor dat hij de laatste feestgangers de trap af ziet gaan, als hij in de vroege ochtend gaat melken. Helemaal geen probleem voor pa: "Die jongens zijn altijd vrolijk en vriendelijk. Ik ben er echt blij mee."
En dat de jongens ook blij zijn met Albert Jan, is wel duidelijk. Ze vernoemde hun nieuwe keet naar hem; Het AJ Café.
De keet in de stal bij Albert Jan bevindt zich op grote hoogte

Bijzondere vakantie

De koeien in de stal lijken weinig last te hebben van de keet boven hun hoofd. Ze kijken hooguit sloom naar boven als de deur opengaat en de luid meegezongen Hollandse hits te horen zijn. Voor de groep is hun plekje erg belangrijk, maar als ze op vakantie gaan moet dit ook op een bijzondere manier gebeuren.
Ze hebben een speciale trailer. Trekker ervoor, slaapzakken mee, een paar kratjes bier en rijden maar. Ze bellen spontaan aan bij boeren en mogen dan hun wagen ergens neerzetten. De trailer wordt ook gebruikt om mee naar het motorcrossterrein te gaan. Op tien minuten rijden van de keet ligt namelijk het AJ Circuit.
Kijk hieronder de hele aflevering van KEET! waarin we langsgaan bij AJ Café in Terwolde.
KEET! - AJ Cafe Terwolde