Rijk van Nijmegen

Maldenaren opgepakt op weg naar illegale scootermeeting

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Daniel Frank op Pexels
MALDEN - De politie heeft ruim 120 boetes uitgeschreven en twee mannen uit Malden (55 en 18) aangehouden rond een illegale scootermeeting in Groningen zondag. Op een scootermeeting wordt geracet en gestunt op de openbare weg.
Agenten hielden de Maldenaren zondag een auto met aanhanger staande ter hoogte van Assen. Ze kregen te horen dat ze een gebiedsverbod opgelegd kregen voor Groningen voor drie maanden, omdat ze op sociale media mensen hadden opgeroepen naar de scootermeeting te gaan.
Niet veel later zagen de agenten dezelfde auto toch rijden ter hoogte van Haren, waarmee de mannen het gebiedsverbod overtraden. De twee mannen van 55 en 18 jaar uit Malden en ook een 15-jarige jongen uit Lansingerland in hun auto werden daarop aangehouden.
Intussen verzamelde zich een grote groep scooterrijders in Groningen. Die verplaatste zich naar het Groningse dorpje Kolham toen de politie ingreep. Na ook daar te zijn weggestuurd, kwam de groep aan het einde van de middag bijeen bij de Zernikelaan in Groningen, waar ze ook stunts deden.
Daar probeerden twee personen te ontsnappen, maar de politie was sneller. Verder nam de politie een gestolen scooter in beslag. Tot slot werd er Zernikelaan ook een minderjarige jongen aangehouden voor belediging