Achterhoek

Motorongeluk was ongelukkige val: 'Hij was een ervaren offroad-rijder'

Bij Motor Club Ruurlo is voorzitter Frank Boode aangeslagen door het omkomen van wedstrijddeelnemer
Bij Motor Club Ruurlo is voorzitter Frank Boode aangeslagen door het omkomen van wedstrijddeelnemer © Omroep Gelderland
RUURLO - De 23-jarige motorsporter uit Vorden die zondagochtend om het leven kwam in Borculo, overleed door een eenzijdige, ongelukkige val op een bospad, tijdens een offroad toertocht. Dat vertelt een aangeslagen voorzitter Frank Boode van de organiserende Motor Club Ruurlo.
"Vreselijk. Hij was een heel ervaren rijder, die internationaal ook overal heeft gereden. Dit zou voor hem gewoon een lekker stukje rijden moeten zijn", vertelt Boode. "Maar dit kan ook gebeuren, daar kan je niks aan doen."

Buiten parcours

Offroad toertochten worden niet op een vast parcours gereden, zoals bijvoorbeeld wel gebeurt op een crossbaan. Wel wordt er van tevoren een route uitgezet die de deelnemers volgen. "Op openbare weggetjes en paden, zoals bospaden, en voorheen ook op maïslanden bijvoorbeeld."
Luister hier naar de voorzitter:
Aan de recreatieve toertochten doen uit het hele land, en België en Duitsland, deelnemers mee, vertelt Boode. Hoewel het slachtoffer geen lid was van de club in Ruurlo, kende iedereen hem daar wel. "Dit is ons nooit eerder overkomen, het beloofde zo'n prachtige dag te kunnen worden".

Samen in clubhuis

Leden van de Ruurlose club en deelnemers die daar behoefte aan hadden, verzamelden zich in het clubhuis zondag. De traditie om na afloop met elkaar te eten, gaat ook deze zondag door. "Juist, om het er samen nog over te kunnen hebben, zodat niemand er alleen thuis mee blijft zitten", vertelt de voorzitter, die daarover ook sprak met slachtofferhulp. Ook de burgemeester kwam meeleven.