Rijk van Nijmegen

Ernstig zieke An geniet op muziekmiddag: 'Er kwam tranen los'

An zingt alles vol overtuiging mee
An zingt alles vol overtuiging mee © Omroep Gelderland
GROESBEEK - In Groesbeek werd een middag georganiseerd speciaal voor ouderen. Alfred Arts vertolkte daar bekende meezingers, gecombineerd met liedjes in het Groesbeekse dialect. En die werden massaal meegezongen in de bomvolle zaal.
Zeker ook door An Berkenhagen uit Nijmegen. Via Gelderland Helpt hoorde zij van deze middag en ze wilde er per se bij zijn. "Een leuke muziekmiddag voor ouderen in Groesbeek, daar moest ik bij zijn. Want ik ken al die liedjes van vroeger. Van de kermis en van de Vierdaagse. Ik vond het altijd zulke leuke, gezellige muziek. Ik dacht: als ik dat nog mee mag maken."

'Toch nog van alles meepikken'

"En hier ben ik, ik mag het meemaken. Ik ben ernstig ziek en zit in de laatste fase van mijn leven. Ik probeer toch nog van alles mee te pikken, dan is dit wel heel bijzonder. Ik ken heel veel van wat ze zingen en toen ze begonnen, kwamen er wel wat tranen los. Je merkt dat iedereen goed meezingt, het is echt een geweldige middag."

Dit kan alleen in Groesbeek

Ook andere bezoekers genieten. "Er zitten veel bekende liedjes bij", zegt een bezoeker. "Ik zit zelf op een zangkoor, sommige van deze liedjes zingen wij daar ook. Dit zie je nergens, alleen in Groesbeek. Uniek is dit. Ik vind het echt heel gezellig. En een hele goeie zanger ook."
Die zanger is Alfred Arts uit Groesbeek. "Er wordt heel weinig georganiseerd voor ouderen. Ik zong wel eens bij de ouderenbonden en dan klaagden ze dat er zo weinig te doen valt, ook na de coronatijd."
Alfred Arts, Margriet Verhagen en Tom Meuwese vermaken de ouderen in Groesbeek
Alfred Arts, Margriet Verhagen en Tom Meuwese vermaken de ouderen in Groesbeek © Omroep Gelderland
"Het is vijftig jaar Groesbeekse hits. Een concert is een groot woord, maar het is gewoon een gezellige middag voor ouderen. Voor de horeca is dit niet echt aantrekkelijk, want het is geen groep die flink verteert. Maar we hebben lokale sponsoren gevonden en we hoeven geen entree te vragen. Het zit bomvol hier met honderdvijftig mensen. Dit is wat mij betreft iets om vaker te doen."
Kijk hier naar het optreden in Groesbeek en de reactie van An Berkenhagen
Ernstig zieke An geniet in Groesbeek van oude liedjes.