Stedendriehoek

Vrouw (27) aangehouden na dreigen met vuurwapen in hotel

Er was veel politie ter plaatse.
Er was veel politie ter plaatse. © Luciano de Graaf
APELDOORN - De politie heeft vrijdagavond een Zaandamse vrouw (27) aangehouden in een hotel in Apeldoorn omdat ze gedreigd heeft met een vuurwapen. Dat bevestigt de politie. De politie kwam met veel eenheden ter plaatse.
Op foto's van een videocorrespondent is te zien dat er veel politieauto's en meerdere agenten rondom het hotel aan de Loolaan staan. Het hotel ligt vlakbij Paleis het Loo.
"We kregen een melding van het personeel dat een hotelgast mogelijk een wapen bij zich had", laat een woordvoerder van de politie weten. "Met dat wapen is ook gedreigd. De politie ging direct die kant op. De vrouw hield zich op in een hotelkamer. Een onderhandelaar heeft contact gelegd met de verdachte vrouw. De vrouw is enige tijd later door het arrestatieteam aangehouden."

Hotelkamer

De politie trof uiteindelijk een nepvuurwapen aan in de hotelkamer.
"Onderhandelaars zijn gespecialiseerd in gesprekken met verdachten. We willen namelijk dat een situatie als deze zonder gevaar voor de verdachte zelf of omstanders wordt opgelost. Een arrestatieteam kwam ter plaatse, omdat er dus mogelijk sprake was van een vuurwapen", voegt de woordvoerder nog toe.