Stedendriehoek / Achterhoek

Dodelijk ongeval met step schokt buurt

De plek van het ongeval.
De plek van het ongeval. © Persbureau Heitink
GORSSEL - Buurtbewoners zijn geschokt door het noodlottige ongeluk waarbij een man (41) woensdagavond op een step omkwam na een aanrijding. Op de plek van het ongeval, de Kozakkenweg in Gorssel, worden bloemen neergelegd.
Een verslaggever van Omroep Gelderland ging ter plaatse. "Mensen leggen bloemen neer", vertelt hij. "Je ziet voorbijgangers stoppen en even stilstaan bij de plek. Ook mensen van buiten het dorp."
De politie kreeg woensdagavond rond 22.00 uur de melding van een 'zeer ernstige aanrijding'. De steppende man werd aangereden door een automobilist op de Kozakkenweg in Gorssel. De man overleefde het ongeval niet. De vrouw (35) die de auto bestuurde werd meegenomen naar het politiebureau. Ze bleek te veel gedronken te hebben, zo bevestigt de politie. De vrouw is enige tijd vastgehouden, maar daags na het ongeval heengezonden. Ze blijft nog wel verdachte.

Tragisch

Volgens buurtbewoners heeft het ongeval een tragische wending. "De overleden man zou aangereden zijn door zijn eigen vriendin, zo stellen meerdere buurtbewoners", zegt de verslaggever. "De twee zouden samenwonen in een woning vlakbij de plek van het ongeval. Volgens buren is het stel voorafgaand aan de tragische gebeurtenis uit eten geweest bij een Italiaans restaurant."
Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd ten tijde van het ongeval. Volgens de verslaggever is het gebeurd in de bocht op een T-splitsing.
Bloemen bij de plek van het ongeval.
Bloemen bij de plek van het ongeval. © Omroep Gelderland