Arnhem en omstreken

Na anderhalf jaar heeft het gigantische feestaardvarken weer een plekje

Het feestaardvarken.
Het feestaardvarken. © Burgers' Zoo
ARNHEM - Het feestaardvarken keert terug in Arnhem. Het is de bedoeling dat het populaire kunstwerk van Florentijn Hofman een plek krijgt naast het Watermuseum bij park Sonsbeek. Wethouder Cathelijne Bouwkamp is blij dat na een langdurige zoektocht een locatie is gevonden voor het 'iconisch en geliefd beeld en speelobject'.
Bijna anderhalf jaar geleden werd het bouwwerk verwijderd uit het Bartokpark, waar het jaren had gelegen. Het moest ruimte maken voor onder meer woningbouw en ging voor onderhoud terug eigenaar Burgers’ Zoo, tot groot verdriet van veel Arnhemmers en kinderen die er graag speelden.
Lang bleef het stil over waar het feestaardvarken opnieuw aan de stad getoond zou worden. Daar lijkt nu dus een oplossing voor. Het gaat concreet om de plek tussen Molenplaats Sonsbeek en het Watermuseum. "Een plek waar van nature al veel kinderen en volwassenen komen en waarvan wij denken dat het feestaardvarken er weer goed tot zijn recht zal komen", stelt Alex van Hooff van Burgers’ Zoo.

'Was overweldigend'

De manier waarop zijn kunstwerk in het Bartokpark 'in de harten van de Arnhemse kinderen is gesloten', was overweldigend, ervaarde Hofman. "Dit is hoe je hoopt dat kunst in de openbare ruimte wordt gezien. Ik hoop dat deze plek net zo’n goede plek wordt om dit kunstwerk wederom te beleven."
De komende tijd wordt het plan verder uitgewerkt en zal de definitieve beslissing vallen.