Achterhoek

Vier auto's gaan in vlammen op in Doetinchem

Bij de derde brand gingen twee voertuigen verloren.
Bij de derde brand gingen twee voertuigen verloren. © Wijnand Rensink / 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
DOETINCHEM - In twee straten in Doetinchem zijn woensdagavond en in de nacht van woensdag op donderdag meerdere auto's in vlammen opgegaan. Dat gebeurde in de Montgomerystraat en op de Van Hogendorplaan.
De eerste brand werd rond 21.30 uur gemeld in de Montgomerystraat. Daar brandde de voorkant van een personenauto volledig uit. Een tweede voertuig, dat naast de brandende auto stond geparkeerd, kon in allerijl worden weggereden. Een videocorrespondent zegt dat kortsluiting mogelijk geleid heeft tot de brand.
Bij de eerste brand ging een personenauto verloren.
Bij de eerste brand ging een personenauto verloren. © Wijnand Rensink / 112Achterhoek-nieuws/NewsUnited
Ongeveer een uur later was het weer raak, ditmaal op de Van Hogendorplaan. Op zo'n 3 kilometer van de plek waar eerder een auto brandde, sloegen nu de vlammen uit een andere personenauto. De brandweer kreeg de melding terwijl nog werd gewerkt aan het doven van de eerste autobrand en spoedde zich naar de tweede locatie. Hoe de tweede brand kon ontstaan, is nog niet duidelijk.

Derde en vierde auto in lichterlaaie

Na middernacht werd de brandweer een derde keer opgeroepen voor een autobrand; dit keer ging het om twee geparkeerde voertuigen in de Montgomerystraat. Daar stonden een personenauto en een bestelbus in lichterlaaie. De bestelbus zou eerder op de avond juist zijn weggehaald bij de eerste brand. Ook hier is de oorzaak nog niet bekend.