Stedendriehoek

Veel vaker problemen bij woning waar explosie was

De buurt liep uit na het incident.
De buurt liep uit na het incident. © Luciano de Graaf
APELDOORN - Bij de voordeur van een huis aan de Valetastraat in Apeldoorn was dinsdagavond een explosie. Volgens buurtbewoners zijn er veel vaker problemen bij de woning.
"De maat is vol", zegt een buurtbewoonster. "Ik ervaar heel veel overlast van hem. Nu is het een explosie, laatst is hij in zijn huis opgepakt door een arrestatieteam, dan weer een incident met een baksteen. Mijn partner belt nu met onze rechtsbijstand om te kijken of we de woningcorporatie kunnen dwingen om actie te ondernemen. We hebben al vaker gezegd dat er iets moet gebeuren omdat we ons niet veilig voelen."

'Twee keer een arrestatieteam'

Een andere buurtbewoonster geeft ook aan dat er veel meer incidenten zijn geweest bij het huis. "De woningcorporatie doet niks. We hebben al meerdere keren aangegeven dat het onveilig is. Er heeft hier al twee keer een arrestatieteam gestaan. De laatste keer was een paar maanden geleden. Hij heeft vastgezeten, is sinds een tijdje weer vrij."

'Het leek wel een bom'

"Dit was meer dan zwaar vuurwerk. Het leek wel een bom. Het verbaast me niks dat dit gebeurt bij dit huis. Hier gebeurt wel meer", stelt een buurman. "We lagen al te slapen. Werden wakker van de knal", zegt een ander. "Later stond de politie aan de deur. Ze vroegen of we camerabeelden hadden. Er gebeurt wel meer bij dat huis. Een arrestatieteam stond er al eens aan de deur." Ook hij bevestigt dat de woningcorporatie ondanks aandringen van de buurt niets doet.
Woningcorporatie REBO is om een reactie gevraagd, maar heeft nog niet gereageerd.

Huis vier weken op slot

Het huis aan de Valetastraat is op last van de burgemeester met onmiddellijke ingang gesloten. Vooralsnog blijft de woning vier weken op slot, in afwachting van het politieonderzoek. "De burgemeester verwacht met dit besluit dat de rust voor nu in de buurt terugkeert", aldus de gemeente Apeldoorn in een persverklaring.
Zie ook: