Gelderland

'Poah! da's mien merk'-weerman heeft eindelijk zijn eigen John Deere

Weerboer Vossers in zijn John Deere.
Weerboer Vossers in zijn John Deere. © REGIO8
Bijna tien jaar na de video die weerboer Gerrit Vossers landelijke bekendheid opleverde met zijn uitspraken over een John Deere-trekker, heeft hij dinsdag eindelijk zijn eigen trekker, een 6320, in ontvangst genomen. Bij de inmiddels bekende rotonde in Loil ging een langgekoesterde wens in vervulling.
“Een echte 6320, ik wil het niet helemaal zeggen want ik ben al wat ouder, maar daar heb ik wel van gedroomd”, aldus Vossers. De weerboer uit Silvolde kreeg bekendheid toen hij met uitspraken 'Poah! Da's mien merk' tijdens zijn ‘weerpraot’ viral ging. “De ‘Poah’ bestaat al bijna tien jaar, Ik heb er al zoveel over gepraat en nu heb ik er een, mooier kun je het niet hebben”, vertelt de weerboer tegen mediapartner REGIO8. Om het jubileum van de bekende video te vieren organiseert Vossers volgend jaar juni een heuse 'Poah-dag'.
Nu de Achterhoekse weerman eindelijk in zijn eigen 6320 zit, is de lach niet van zijn gezicht te krijgen. “Dat voelt machtig mooi hoor, hij glimt van alle kanten en ik natuurlijk zelf ook”, geeft de trotse eigenaar toe.
“Het is een supertrekker en bijzonder, want deze serie is al uit 2004 dus dat je zo’n mooie nog op de kop kan tikken is eigenlijk uniek.” Naast dat Vossers de trekker voor werkzaamheden op zijn boerderij gaat gebruiken, sluit hij ook niet uit dat hij meegaat mochten er weer boerenprotesten komen: “Honderd pk zit er onder, dus nu d’ran!”