Rivierengebied

Reparatie A2 duurt fors langer dan verwacht: 'Specialistisch werk'

Maandag ondervond het verkeer veel hinder van de werkzaamheden aan de A2.
Maandag ondervond het verkeer veel hinder van de werkzaamheden aan de A2. © ANP
BEESD - Het wegdek tussen Beesd en Zaltbommel op de A2 van Utrecht naar Den Bosch is in slechte staat. Rijkswaterstaat voerde maandag al werkzaamheden uit aan het wegdek, wat tot een file van 10 kilometer leidde. Het was de bedoeling dat die werkzaamheden dinsdag om 12.00 uur voorbij zouden zijn, maar dat is niet gelukt.
De schade aan het wegdek zit 'm in de voegovergang, zegt persvoorlichter Maurice van de Graef van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland. "De Martinus Nijhoffbrug en de A2 zijn twee afzonderlijke wegdekken; daartussen zit een metalen verbindingsstuk."
"Op één rijstrook verkeert het verbindingsstuk in slechte staat. Het kan bijvoorbeeld omhoog gaan staan, wat weer een klapband kan veroorzaken - met alle gevolgen van dien. Om een onveilige verkeerssituatie te voorkomen, hebben we één rijstrook afgezet", aldus Van der Graef.
Het lukte de aannemer niet om de geplande werkzaamheden dinsdag vóór het middaguur af te ronden. Dinsdagavond om 22.00 uur gaat het werk verder, tot 02.00 uur 's nachts. Woensdagavond wordt het werk om 20.00 uur hervat en dan moet alles donderdagochtend om 05.00 uur helemaal voorbij zijn.
Eerder stond in dit artikel dat de werkzaamheden woensdagavond om 22.00 uur zouden worden hervat. Dit was een vergissing van Rijkswaterstaat: de werkzaamheden starten woensdagavond al om 20.00 uur.
Tijdens de werkzaamheden is een tweede rijstrook dicht voor het verkeer. "Het is heel specialistisch werk, niet iedereen kan het uitvoeren", legt Van de Graef uit. "Vanaf donderdag 05.00 uur moet het klaar zijn voordat de ochtendspits begint."

Dit is de omleiding

Wie niet achteraan wil aansluiten op de A2, doet er goed aan een omleiding te kiezen. Het verkeer wordt omgeleid via de A27 bij knooppunt Everdingen richting Breda. Bij Breda kun je vervolgens bij knooppunt Hooipolder de A59 richting Den Bosch kiezen.