Arnhem en omstreken

Politie houdt alle scenario’s open na vondst zwaargewonde bewoner

Politie en ambulancepersoneel bij de woning
Politie en ambulancepersoneel bij de woning © Roland Heitink / Persbureau Heitink
ARNHEM - De man die zondagochtend zwaargewond werd aangetroffen in een woning in Arnhem, is een bewoner van het pand. Wat zich precies in het huis heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. "Alle scenario’s liggen op dit moment nog open", zegt politiewoordvoerder Sven Strijbosch.
Volgens Strijbosch kreeg de politie even na 5.30 uur een melding van lawaai en geschreeuw uit de tussenwoning aan de Verwoldelaan. Agenten gingen daarop ter plaatse en troffen binnen de ernstig gewonde man aan.
Een andere man, die ook in het huis aanwezig was, werd voor onderzoek aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ook hij woont in het pand. De aangehouden man is in de loop van de dag weer naar huis gezonden.

Wat heeft zich binnen afgespeeld?

Op dit moment wordt onderzocht wat zich precies in de woning heeft afgespeeld. "Denk dan aan onder meer Forensische Opsporing, de recherche en agenten die buurtonderzoek uitvoeren", legt Strijbosch uit.
Alle scenario’s liggen volgens hem nog open. "Een reëel scenario is ook dat de man mogelijk in verwarde toestand verkeerde en zichzelf heeft verwond. Dat wordt nu dus verder uitgezocht."
De zwaargewonde man werd op een brancard de woning uit gedragen. Hij is daarna met spoed overgebracht naar het Nijmeegse Radboudumc. Dat gebeurde onder begeleiding van de artsen uit een traumahelikopter, die meereden met de ambulance.

'Overlastgevende arbeidsmigranten'

Volgens direct omwonenden verblijven er zes Oost-Europeanen in het pand die voor geluidsoverlast zorgen. Op 1 november zouden deze arbeidsmigranten uit de woning worden gezet. Verschillende omwonenden zeggen tegen Omroep Gelderland dat het verder een rustige buurt is waar nooit iets gebeurt.
De gemeente Arnhem wil gedurende het politieonderzoek geen vragen beantwoorden over de bewoners van het pand.
Bekijk hoe hulpdiensten bezig zijn bij de woning:
Zwaargewonde bij 'steekincident' in woning