Arnhem en omstreken

Sem werd zwaar mishandeld na een avond uit: 'Ik beleef het 's nachts opnieuw'

Sem ging uit in Arnhem centrum, hier op archiefbeeld.
Sem ging uit in Arnhem centrum, hier op archiefbeeld. © ANP
ARNHEM - Hij komt net terug voor controle uit het ziekenhuis. De oude is hij nog niet, maar het gaat al wat beter. Sem Suderee (21) uit het Duitse Rhede werd mishandeld in het centrum van Arnhem. Hij liep onder meer een gebroken linkerkuitbeen op. Hij wil weten wie de daders zijn van deze vorm van zinloos geweld.
De afranseling gebeurde in de vroege ochtend van 15 oktober. Sem was uit geweest in het centrum van Arnhem en was te voet onderweg naar zijn hotel in de Weerdjesstraat.

'Opeens werd geslagen'

Wat weet hij zelf van wat hem overkwam? Hij vertelt met aangeslagen stem: "Ik liep met oortjes in en met Google Maps op mijn telefoon naar mijn hotel. Een meter of honderd voor mij liepen drie jongens, maar wel dezelfde kant op. Ze kwamen op een gegeven moment mijn richting op. Ik dacht: die lopen verkeerd. Toen we elkaar kruisten werd iets tegen me gezegd maar dat hoorde ik niet door de oortjes. En opeens werd op me ingeslagen."
Luister naar een radiofragment met Sem Suderee:
Sem (21) vertelt over de mishandeling
Hij ging vrij snel naar de grond. "Toen ben ik nog geschopt. Wie de daders zijn? Ik heb geen idee. Van een van hen heb ik een glimp opgevangen maar van die andere twee kan ik niets vertellen."
Hij is met zijn gebroken been alsnog naar het hotel gelopen
Het slachtoffer ging twee keer 'out'. "Ik heb een gebroken linkerkuitbeen, wat hoofdletsel en trauma aan twee tanden, één tand is naar binnen geslagen. Daarvoor ben ik bij de tandarts geweest."
Een familielid van Sem roept via social media getuigen op zich te melden. Volgens hem gebeurde de mishandeling in de Beekstraat. "Na de mishandeling is Sem behoorlijk gedesoriënteerd geweest", schrijft hij. "Hij is met zijn gebroken been alsnog naar het hotel gelopen, alwaar de politie en ambulance gebeld zijn."

Moeilijk om aangifte te doen vanuit Duitsland

Een politiewoordvoerster bevestigt de mishandeling maar heeft nog geen aangifte gezien. Sem woont in Rhede in de Duitse regio Ostfriesland, ter hoogte van Stadskanaal. Mogelijk is, denkt Sem, zijn Duitse woonplaats de reden waarom aangifte doen lastig is. "Ik kan pas op 4 november bij de politie in Nederland terecht."
Hij en zijn familie vinden het belangrijk dat de daders hun straf krijgen. "Zo hoor je niet met je medemens om te gaan. Ik ben nu een week thuis van mijn werk, mijn baas loopt nu ook inkomsten mis. "
Het gebeurde doet hem veel. "Ik slaap slecht en beleef het dan opnieuw. Het is moeilijk uit te leggen."
Sem heeft intussen met de politie contact gehad, zegt hij tegen Omroep Gelderland. "Ze gaan kijken of ik op camerabeelden sta op het moment van het incident."
In het ziekenhuis bleek het kuitbeen van Sem gebroken te zijn.
In het ziekenhuis bleek het kuitbeen van Sem gebroken te zijn. © Eigen foto.