Gelderland

Tropische hitte op komst, of toch niet? 'Houd het hoofd koel, mensen!'

Een badje opzetten voor de allerkleinsten, dat hoeft niet komend weekend.
Een badje opzetten voor de allerkleinsten, dat hoeft niet komend weekend. © ANP, ter illustratie
Gebruikers van de Buienradar-app fronsten donderdagochtend de wenkbrauwen toen ze de weersvoorspelling voor het weekend zagen. Op verschillende plaatsen in onze provincie werden temperaturen van 35, 36 of 37 graden voorspeld. Een foutje van de toeleverancier, zegt het bedrijf achter de app.
Patrick uit Nijmegen kan er de lol wel van inzien. "Zo, maar da's een lekker vooruitzicht! Kortebroekenweer", laat hij weten via Twitter. Gert uit Heerde baalt dat hij zijn korte broeken nét weer heeft opgeborgen. "De zomer komt volop terug!"
Dominika uit Giesbeek schiet ervan in de lach. "Serieus? Ik dacht dat anderen gek waren, maar bij mij geeft Buienradar dit ook aan", zegt ze. En Rolf voegt toe: "Welke grapjas bij Buienradar heeft teveel gedronken?"

Zo zit het

Uiteraard klopt de voorspelling niet. Buienradar legt uit waar het is fout gegaan: "Door een fout in onze datafeed worden volgende week extreme, tropische temperaturen weergegeven in de langetermijnverwachting. We doen ons best om het zo snel mogelijk te verhelpen. Houd het hoofd koel, mensen!", zeggen de meteorologen.
Weerman Maurice Middendorp van RTL Nieuws spreekt ook van fout in de datafeed. "Het wordt zeker geen 35 graden! Iets meer dan 20 graden behoort wel tot de mogelijkheden, en dat is voor oktoberbegrippen ook al bizar warm", voegt hij eraan toe.