Gelderland

Komt er mooi weer aan? 'Kan wel 20 graden worden'

Het wordt mooi weer voor een wandeling.
Het wordt mooi weer voor een wandeling. © ANP
ARNHEM - Deze woensdag is het al een zonnige herfstdag. Maar wat voor weer wordt het de komende dagen en nachten? "Het kan zelfs 20 graden worden."
Wouter van Bernebeek, meteoroloog bij Weerplaza, verwacht dat er mooi weer op komst is. Dat vertelt hij in het radioprogramma Goedemorgen Gelderland. "Het is vandaag al een heldere en zonnige dag", zegt hij. "De temperatuur gaat ook omhoog. Het wordt vandaag een graad of 15. Aan het eind van de dag komt er wat bewolking, maar het blijft droog. Een prima dag."

En de rest van de week?

"Eerst wordt het wat kouder", vervolgt de weerman. "We gaan een frisse nacht tegemoet met 4 of 5 graden. De bewolking neemt toe en morgenochtend valt er regen. Die kan vrij stevig zijn."
Maar achter de wolken schijnt de zon. "Achter het neerslaggebied zit veel warmere lucht. Het wordt droog, de zon breekt door en donderdag kan het al 18 graden worden. Vrijdag wordt het met 20 graden zelfs nog mooier. Later die dag kan het nog wel gaan regenen of zelfs onweren."
Er komen warme nachten aan
Maar niet alleen de dagen worden warmer. "Er komen warme nachten aan. Soms tot wel 15 graden", besluit de weerman. Toch gunstig met die energieprijzen. En het winterdekbed hoeft nog niet uit de kast.