Rivierengebied

In Tiel luistert de gemeente naar je via een paal

Luisterpaal in Tiel
Luisterpaal in Tiel © Thomas Overbeeke - Gemeente Tiel
TIEL - In Tiel-West staan sinds dinsdag een drietal luisterpalen opgesteld. Het gaat om palen die vergelijkbaar zijn met de oude ANWB-praatpalen, maar dan fel oranje gekleurd. Via de paal kunnen bewoners in gesprek over hoe ze aankijken tegen het aardgasvrij maken van hun huis en wijk.
De drie palen staan er tot donderdag 27 oktober. Ze staan bij winkelcentrum Westlede, één op de hoek Waardenburglaan en Maurikstraat en één in de buurt van de Prins Willem Alexanderschool aan de Burgemeester Schullstraat. Tussen 10.00 en 20.00 kunt u met een medewerker van de gemeente in gesprek. De gemeente onderzoekt nieuwe mogelijkheden voor verwarmen, koken en douchen zonder aardgas voor het stadsdeel West. Bewoners mogen bij de paal vragen stellen en ideeën en meningen spuien.
Nederland moet in 2050 aardgasvrij zijn. Tiel heeft per wijk gekeken naar kansrijke alternatieven voor aardgas. In de Bloemenbuurt, de Burgemeesterswijk en de buurt Tiel-West kan een warmtenet een kansrijk alternatief zijn. Volgens een woordvoerder van de gemeente is de paal op de eerste dag al 50 keer gebruikt. Of dat allemaal serieuze reacties waren is niet duidelijk. 'Een paal staat dicht bij een school', laat de woordvoerder veelbetekenend weten.
Op donderdag 20 oktober 2022 vindt van 20.00 tot 21.30 uur ook een bijeenkomst plaats in de WoonWijzerWinkel in Tiel voor bewoners van deze wijken.