Rivierengebied

Ongeluk in dichte mist veroorzaakt lange file op A50

De auto botste tegen de vangrail
De auto botste tegen de vangrail © John Beckmann / Persbureau Heitink
EWIJK - Op de A50 richting Oss is dinsdag bij knooppunt Ewijk een ongeluk gebeurd in dichte mist. Vlak na de Tacitusbrug belandde in alle vroegte een auto in de vangrail. Of er gewonden zijn gevallen, is niet bekend.
Vanwege het ongeval was enige tijd maar één rijstrook beschikbaar. Dat zorgde meteen voor een opstopping. Later ging de linkerrijstrook wéér dicht, dit keer vanwege een kapotte auto. Tussen Heteren en knooppunt Valburg stond daardoor uren een lange file.

'Het regent pechgevallen en ongelukken'

Ook op de A50 richting Arnhem moest het verkeer rekening houden met een fikse vertraging. Tussen knooppunt Bankhoef en Heteren stond op het hoogtepunt bijna 20 kilometer file. Door een ongeluk was ook daar de linkerrijstrook dicht. Kort daarvoor zorgde een gestrande vrachtwagen ook al voor problemen.
"Het regent pechgevallen en ongelukken op de A50 tussen Valburg en Ewijk. Zowel richting Arnhem als Oss moet je rekening houden met een hoop remlichten en vertraging van meer dan een uur", twitterde Rijkswaterstaat rond 7.15 uur. In Gelderland stond rond 8.00 uur in totaal 220 kilometer file.

Code geel vanwege dichte mist

In het hele land, met uitzondering van de Waddeneilanden, gold code geel vanwege dichte mist. Volgens het KNMI was het zicht op veel plaatsen minder dan 200 meter.
In de loop van de ochtend loste de mist op en kwam de zon tevoorschijn.