Arnhem en omstreken

Angst regeert in Arnhemse buurt na autobranden: 'Heel eng'

De poltie onderzoekt de autobranden in Arnhem-Zuid
De poltie onderzoekt de autobranden in Arnhem-Zuid © Omroep Gelderland
ARNHEM - "Dit is heel naar. Ik vind dit heel eng", zegt een bewoonster van de Delfzijlstraat in Arnhem. In de straat zijn in korte tijd twee auto's in vlammen opgegaan. Arnhem-Zuid, waar de Delfzijlstraat ligt, wordt de afgelopen weken geteisterd door autobranden. De teller staat op zes autobranden in de afgelopen 16 dagen.
De angst zit er goed in bij de bewoners van de Delfzijlstraat. Enkelen durven hun verhaal te doen, maar dan wel anoniem.
"Je hebt toch wel die microfoon uitstaan?", klinkt het bezorgd. De politie spreekt van brandstichting, maar vindt het nog te vroeg om verdere conclusies te trekken. Ze zegt de reeks branden 'zeer serieus' te nemen en doet onderzoek. Ze hoopt dat mensen die meer weten zich melden.

Zorgen

"De politie is net bij mij langs geweest, maar ik kon ze niets vertellen", zegt een buurtbewoonster. "Het is gebeurd toen wij nog sliepen. Dus ik heb niks gehoord." Ook zij zegt zich zorgen te maken.
Op de vraag wat de reden van de autobranden kan zijn, wordt veelal ontwijkend geantwoord. Sommige buurtbewoners weten te vertellen dat de twee auto's, die in de Delfzijlstraat zijn uitgebrand, van één eigenaar waren. Is er dan sprake van een gerichte actie? "Dat zet je toch wel aan het denken", zegt een buurtbewoner.
Het is wel schrikken
Maar de eigenaresse van de auto's zegt niet te weten, waarom de branden zijn gesticht. "Geen idee, het is wel schrikken", zegt ze ontdaan. "Maar alles zal goed komen."
Maar of dat ook zo is? Veel buurtbewoners zijn bang dat er de komende tijd nog wel eens meer auto's in vlammen kunnen opgaan. "De eerste autobrand hier in de Delfzijlstraat was op 6 oktober", zegt een vrouw. "De tweede op 16 oktober. We wachten met spanning op 26 oktober."
Het resultaat van een autobrand op de Delfzijlstraat.
Het resultaat van een autobrand op de Delfzijlstraat. © Persbureau Heitink