Liemers

Bekende bakkerij sluit vestiging vanwege hoge gasprijzen

Esther Saalmink van Bakkerij Kaspers.
Esther Saalmink van Bakkerij Kaspers. © Omroep Gelderland
ZEDDAM - Bakkerij Kaspers sluit per woensdag de vestiging in Zeddam vanwege de sterk gestegen energieprijzen. Wel gaat de bakker twee dagen per week in Zeddam bezorgen. De andere filialen van de bekende Achterhoekse bakkerij blijven nog wel open.
"We hebben 120.000 euro per kwartaal extra energiekosten", verklaart eigenaar Esther Saalmink. "We hebben gelukkig een nieuw energiecontract kunnen afsluiten, maar de prijzen zijn nog hartstikke hoog."

Ontroerende video

"De overheid is wel bezig met steun", verklaart Saalmink. "Maar dat is nog niet geformaliseerd. En de voorwaarden hebben haken en ogen. En het is dus nog officieus. We moeten nu anticiperen, want we hebben zware maanden gekend."
De bakkerij werd bekend door een ontroerende video op social media. Eigenaren Esther Saalmink en Rik Helmink maakten zich hierin grote zorgen over de toekomst van hun bedrijf. Ze kregen veel bijval op internet. Mensen zeiden de video met 'tranen in de ogen' te hebben bekeken. De video werd een sprekend voorbeeld van hoe bakkerijen getroffen worden door de energiecrisis.
Saalmink en Helmink hebben naast de bakkerij in Zeddam ook nog vier filialen in Doetinchem en nog één in Wehl. De vestigingen in Doetinchem en de vestiging in Wehl blijven wel open. "Die hebben we nodig om omzet te blijven draaien."

Zie ook: