Stedendriehoek

Man gewond door vallende hoogspanningskabel: 'Zoiets verwacht je niet'

De trui van de campingbewoner die door vonken geraakt werd, is flink gehavend.
De trui van de campingbewoner die door vonken geraakt werd, is flink gehavend. © Omroep Gelderland
BEEKBERGEN - Een omwonende van camping Klein Paradijs in Beekbergen is zondag gewond geraakt, toen een kabel tussen twee hoogspanningsmasten naar beneden kwam. De kabel knapte door een omgevallen boom. De man heeft lichte brandwonden op zijn rug opgelopen en brandgaten in zijn trui.
De man, die niet met naam genoemd wil worden, is behoorlijk geschrokken. Hij vertelt dat hij op weg was naar zijn oude buurvrouw, toen een stuk kabel naar beneden viel. Zijn verwondingen lijken uiteindelijk meevallen, maar hij beseft dat het heel anders had kunnen aflopen als hij dichter bij de kabel had gelopen.
Ook andere omwonenden schrokken van de kabel, die ineens uit de lucht viel. Zo vertelt buurtbewoner Joop van Alfen: "We kwamen net thuis toen we een enorme knal hoorden. We zijn gelijk naar buiten gegaan. Het was best wel schrikken, want zoiets verwacht je niet."
Bekijk hier meer reacties uit de buurt:
Vonken van geknapte hoogspanningskabel raken omwonende

Reparatie

Bij een aantal chalets op de camping viel de stroom uit, toen de kabel stuk ging. Een aantal bewoners zit nog steeds zonder elektriciteit, meldt Cees Petersen van de gemeente Apeldoorn. "Dat wordt zo spoedig mogelijk opgelost. Om de kabel van de weg te halen, hebben medewerkers van Tennet nog enkele uren nodig. Het geheel wordt maandag gerepareerd."