Achterhoek

Brommobiel en motorrijder botsen, beide bestuurders naar ziekenhuis

Politieagenten op de plek van het ongeluk.
Politieagenten op de plek van het ongeluk. © 112Achterhoek-nieuws
DIDAM - Bij een aanrijding tussen een motorrijder en de bestuurder van een brommobiel zijn zondag twee personen gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak kwamen de twee voertuigen met elkaar in botsing op de kruising van de Ruigenhoek met de Hengelderweg in Didam.
Mogelijk hebben de bestuurders elkaar over het hoofd gezien of is er sprake geweest van een inschattingsfout.
De bestuurster van de motor is met beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de brommobiel is volgens een videocorrespondent eveneens naar het ziekenhuis vervoerd, maar wel onder begeleiding van de politie. Mogelijk had deze persoon gedronken.
Een berger sleept beide voertuigen af.
UPDATE:
De 63-jarige bestuurder van de brommobiel die zondag al spookrijdend op een motorrijdster botste in Didam is aangehouden. Dat meldt mediapartner REGIO8. Ook is zijn rijbewijs in beslag genomen na het incident in zijn woonplaats.
De man is aangehouden op verdenking van overtreding van de wegenverkeerswet. Hij botste zondagmiddag op de verkeerde weghelft van de Ruigenhoek op een motorrijdster. Een voorlopige uitslag van de blaastest laat zien dat de man op dat moment vermoedelijk onder invloed was van alcohol. Een bloedtest moet deze verdenking bevestigen.
Zowel de bestuurder van de brommobiel als de motorrijdster zijn na het ongeval overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster van de motor liep onder meer letsel aan haar been op.